pcb Groen van Prinsterer

Capelle aan den IJssel

algemeen

Voorjaar 2017

Als iemand heel gelukkig is, zeggen mensen weleens: Hij is de koning te rijk. In de Bijbelverhalen van de Veertigdagentijd gaan we met Jezus op weg naar Pasen. Jezus laat zien wat echte rijkdom is. Je bent echt rijk, als je veel te geven hebt. Jezus maakt mensen gezond en gelukkig. Hij is bereid om alles te geven – zelfs zijn eigen leven. Hij maakt mensen de koning te rijk.

Met Pasen ontdekten Maria en de anderen dat het graf leeg was. Na Pasen horen we hoe Jezus verschijnt aan zijn leerlingen. Het is alsof het leven opnieuw begint. Deze weken lezen we ook uit het boek Genesis, over de ‘wording’ van alles wat leeft. We kijken onze ogen uit en zien dingen die goed zijn en dingen die anders kunnen.

 

 

Winter 2017

We lezen de verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo komt Gods koninkrijk dichterbij.

 

Najaar 2016

 

We lezen in deze periode over koning Saul en de herdersjongen David. Met zijn harpspel kan David de sombere koning opvrolijken. Hij verslaat de reus Goliath en is succesvol in alles wat hij doet. Koning Saul is blij met hem, maar later verandert dat. Hij wordt jaloers en is bang dat David hem in de schaduw zal stellen. Het komt zover dat de koning probeert om David te doden. Maar God beschermt hem.

                    Afbeeldingsresultaat voor david en goliath

 

                                                                             

copyright © 2013 | pcb Groen van Prinsterer. | Ericaplein 11 | 2906 CG Capelle aan den IJssel

directie dhr. A. Bloot | tel. 010-4507207 | powered by emjee ICT diensten | Inloggen