Inloggen

algemeen

Winter 2019

 

We lezen deze weken uit het evangelie van Johannes. Hij vertelt wie Jezus was, wat hij deed en wat hij voor mensen betekende. Het is een bijzonder en verrassend verhaal. Een verhaal over het beste dat het leven te bieden heeft!

Kerst 2018

Voor God tellen alle mensen mee. Niet allen de belangrijke mensen die iedereen al kent. Ook de gewonen mensen en juist de mensen die niet meetellen. Die telt God juist wel.

 

 

Herfst 2018

 

Na de zomervakantie zijn we begonnen met de verhalen van Mozes en het volk Israël. In deze periode horen we hoe ze aankomen in het beloofde land. Maar in dat land lukt het niet altijd om een gelukkig en goed leven te leiden. Er komt een tijd waarin mensen maar doen waar ze zelf zin in hebben, in plaats van te luisteren naar God. Het is de tijd van de rechters. In die tijd wordt Simson geboren, de man met de lange haren en onwaarschijnlijke kracht. Kan hij een begin maken met de bevrijding van Israël?

 

 

Zomer 2018

 


Na de verhalen over David staan twee lesweken in het teken van de Psalmen: oude geloofsliederen waarmee we kunnen zingen zoals David deed.

In de weken rond de zomer  lezen we verhalen die Jezus vertelde aan zijn leerlingen. Het zijn verhalen die steeds weer actueel kunnen worden.

Voorjaar 2018

We lezen in deze periode over koning Saul en de herdersjongen David. Met zijn harpspel kan David de sombere koning opvrolijken. Hij verslaat de reus Goliath en is succesvol in alles wat hij doet. Koning Saul is blij met hem, maar later verandert dat. Hij wordt jaloers en is bang dat David hem in de schaduw zal stellen. Het komt zover dat de koning probeert om David te doden. Maar God beschermt hem.

                    Afbeeldingsresultaat voor david en goliath